Wat?

Met Wondersteboven bied ik je een andere manier om naar de werkelijkheid te kijken en maak ik je bewust van de pracht en kracht van de dingen en mensen om je heen. Ik geloof dat als we met deze blik naar de maatschappelijke uitdagingen om ons heen kijken, we met elkaar mooie en passende oplossingen kunnen bedenken. We kunnen samen nieuwe plekken bouwen bijvoorbeeld. Als antwoord op de behoefte aan een eigen plek. Zoals BUUR in Brakkenstein, Nijmegen. Of we werken samen aan het terugdringen van eenzaamheid onder ouderen en het bij elkaar brengen van de oude en jonge generatie in een wijk. Zoals in Wondere Wijk.

Ik heb Wondersteboven methoden en technieken om mensen bij elkaar te brengen zodat zij vruchtbaar met elkaar in gesprek kunnen gaan en zinvol samenwerken om oplossingen en ideeën te bedenken voor hun eigen uitdagingen. Ik bouw op de collectieve intelligentie en wijsheid van de groepen waar ik mee werk en zet mijn technieken in om hen van idee naar werkbaar plan te brengen. Ik ben er nog steeds als ze hun plannen uitvoeren en help ze bij het oppakken van eigenaarschap en het verdelen van verantwoordelijkheden. Ik ga pas weg “als het huis staat” en de mensen er zelf voor kunnen zorgen.  Vaak, zo niet altijd, bouwen kwetsbare groepen in de samenleving, groepen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken, mee aan de programma’s, plekken en projecten van Wondersteboven.

Ik maak mijn werk zichtbaar voor het grotere publiek, zodat nieuwe ontmoetingen, programma’s, plekken en projecten kunnen ontstaan. Van daaruit bouw ik weer verder. Aan een Wondersteboven wereld, de prachtige en krachtige wereld die ik ook om mij heen zie.